Stevo dames 1 wint in een hectische eindfase van T.V.O

geplaatst op: 03-02-2018

Stevo dames 1 wint in een hectische eindfase van T.V.O.

Afgelopen zaterdagavond hebben we de thuiswedstrijd tegen T.V.O gespeeld. Ondanks dat we de uitwedstrijd hadden gewonnen, wisten we dat dit een spannende wedstrijd zou worden. Ook was het van belang deze wedstrijd te winnen om aansluiting te houden met de bovenste plekken binnen de competitie.

Het begin van de wedstrijd verliep goed van onze kant. We lieten veel gevarieerde aanvallen en er werd vanuit alle posities afgesloten. Ook T.V.O bleef echter scoren, waardoor we nooit ver van elkaar wegliepen. Naarmate de eerste helft vorderde werden we steeds slordiger in de balpassing en werden er verkeerde keuzes gemaakt op beslissende momenten. Hierdoor werd onze snelle tegenaanval goed benut. We gingen de rust in met een stand van 13-13.

In de rust werd er vooral besproken dat we betere keuzes moesten gaan maken zowel wanneer we in balbezit als in de verdediging waren. Ook werd er benadrukt dat we onze snelle tegenaanval beter en vaker moesten gaan benutten.

De eerste periode in de tweede helft ging weer gelijk op. Op het moment dat wij scoorden en dus met 1 punt voorkwamen, scoorde T.V.O daarna weer de gelijkmaker. Deze fase hield aan tot ongeveer 12 minuten voor het einde van de wedstrijd. Met dank aan uitstekend keeperswerk en een goede verdediging wisten we toen een aantal belangrijke aanvallen van T.V.O af te weren, waarna wij konden scoren en stukje bij beetje uiteindelijk toch uitliepen. De voorsprong hebben we ook in een hectische eindfase van de wedstrijd, met veel tijdstraffen aan beide kanten, weten te behouden. Dit betekende een eindstand van 29-25 in het voordeel van ons. Hiermee kunnen we met een goed gevoel carnaval gaan vieren!

Volgende week zijn we een weekend vrij, de week daarna staat er een uitwedstrijd tegen Hacol op de planning. We hopen ook dan weer op de steun van ons geweldige publiek en hopen dan de stijgende lijn naar boven door te zetten!