60 jaar handbal in Geesteren

60 jaar handbal in Geesteren

geplaatst op: 18-12-2011
Geesteren 1951-2011.

 

Van achter de bestuurstafel bestuur je niet een vereniging. Tussen de leden en aan de rand van het handbalveld verneem je wat er leeft binnen je vereniging. Handballend Geesteren bestaat 60 jaren lang en waarin heel veel gebeurt en gebeurt is. Successen, nederlagen, trainerswisselingen, kampioenschappen, degradaties, 40 jarig jubilea, vreugde, verdriet, eenheid, gezelligheid, teleurstellingen en het voornaamste niet te vergeten: HANDBALLEN!

 

Ik kan het niet nalaten eerst even stil te staan bij onze leden die ons de afgelopen jaren zijn ontvallen. Stil staan bij het verdriet en gemis. Wij wensen de familieleden heel veel sterkte toe!

 

Maar of je nu wilt of niet het leven gaat door en moet ook door. De vereniging heeft diepe dalen en mooie successen gekend. Leren van je bestuurlijke en sportieve fouten maakt je sterk. Dat vormt de voedingsbron voor de vereniging.

 

Ook vervult de vereniging een sociale functie. Een plek waar getalenteerde en minder getalenteerde sporters een kans hebben om de handbalsport te beoefenen. Waar we oog hebben voor elkaar en naar elkaars mening luisteren.

Onlangs hebben we met een deel van onze jeugdleden het pesten binnen een vereniging onder de loep genomen en samen afgesproken, dat we dat niet tolereren binnen onze vereniging. "Pesten en gepest worden is niet cool” was het motto!

 

Waar staan we op dit moment met de vereniging? Ondanks het wegvallen van de gemeentelijk subsidies weten we onze penningmeester redelijk tevreden te houden.

Wat minder zijn de mogelijkheden om onze leden de trainingen aan te bieden die ze nodig hebben. Door te weinig ruimte in onze sporthal moet er uitgeweken worden naar andere locaties en zou een uitbreiding van de Ransuil niet misstaan. Dat beperkt je in het opleiden van de handbaljeugd en het handhaven van een bepaald niveau. Flexibel zijn is bijna niet te doen en ben je als bestuur afhankelijk van het meedenken en inlevingsvermogen van je leden!

Met de steun van de leden en vele vrienden weten we het hoofd redelijk boven water te houden en zien wij de toekomst positief tegemoet. Maar kunnen we zeer zeker niet achterover leunen!

 

Toen ik 5 jaar geleden terugkeerde in het handbalbestuur en wel  als voorzitter van de vereniging kwam ik een opgemaakt bedje terecht. Een tijd van hard werken door veel leden werd bekroond met vele kampioenschappen binnen de vereniging. Natuurlijk springen daar de 2 kampioenschappen van dames-1 uit en daardoor promotie naar de landelijke hoofdklasse. Een unieke prestatie.

Maar nu we een aantal jaren verder zijn en de talenten een stapje hogerop hebben gedaan en een aantal ervaren speelsters een stapje terug hebben gedaan is er plaats gemaakt voor de jeugd om in de landelijke regioklasse hun handbalvaardigheden te tonen.

 

Mooie prestaties van de verenigingen zijn er elk seizoen weer. Ook een succes zijn de minitoernooien voor de aller jongste jeugd op de zaterdagmorgen.

Al die successen leveren een positieve bijdrage aan onze vereniging. Een sport die met passie, gedrevenheid en lenigheid wordt gespeeld. Met de altijd fanatieke aanhang aan hun zijde worden de wedstrijden op welk niveau dan ook  op het scherpst van de snede gespeeld.

Zo kennen de mensen de HV Stevo!

 

Allereerst willen we de oprichters Marietje Groothuis en Gré Kosters die in 1951 de vereniging hebben opgericht bedanken voor hun inzet en hun passie voor de handbalsport binnen Geesteren.

Bedanken willen we de ondernemers die met hun bedrijven een belangrijke schakel zijn binnen onze HV Stevo en vele verenigingen binnen Geesteren. Bedrijven waar je altijd een beroep op kunt doen om samen ons dorp leefbaar te houden.

Supporters die je steunen door dik en dun. Ook jullie bedankt!

 

De felicitaties gaan natuurlijk op de eerste plaats uit naar alle leden van de HV Stevo.

 

Nu we in een periode zijn beland van recessie hebben we besloten om op gepaste manier een feestje te bouwen. Na de thuiswedstrijd van ons 1e dames team is er een gezellige bijeenkomst onder het genot van hapje en drankje voor alle leden, vrijwilligers, sponsoren en oud leden in de kantine van sporthal de Ransuil.

 

In de toekomst heb ik alle vertrouwen. Samen met mijn bestuursleden, leden, scheidsrechters, sponsoren, supporters en vele vrijwilligers gaan we er voor en zijn we trots op de HV Stevo!

 

Namens het bestuur,

voorzitter Rinie Bekhuis.

 

 
 
 
Hieronder het openingswoord van voorzitter Rinie Bekhuis bij de feestavond van het 60-jarig jubileum. Dit bleek het begin te zijn van een zeer gezellige avond!
 
·        60 jaar handballen

·        60 jaar besturen en hard werken

·        60 jaar vrijwilligers en supporters

·        60 jaar winnen en verliezen

·        60 jaar degradaties en kampioenschappen

·        60 jaar acties en geld inzamelen

·        60 jaar rood/geel en rood/wit

·        60 jaar talenten en mindere talenten

·        60 jaar voor elk wat wils

·        60 jaar sponsoren en begunstigers

·        60 jaar vreugde en verdriet

·        60 jaar samenwerken en ondersteunen

·        60 jaar lijnrechters en scheidsrechters

·        60 jaar trainen en afzien

·        60 jaar leden en jubilarissen

·        60 jaar sportvelden en sporthallen

·        60 jaar begaan met de club

·        60 jaar een begrip in de handbalwereld

·        60 jaar gaat snel………heel snel

·        60 jaar Handbal in Geesteren……….waar blijft de tijd

 

Als we terug kijken naar de oprichting van de vereniging in 1951, moeten we de oprichters van het eerste uur bedanken en wel Marietje Groothuis en Gré Kosters.

 

Als we vooruitkijken willen kijken, moeten we leren van onze gemaakte fouten.

Voor nu en in de toekomst is het ruimtegebrek voor onze vereniging een groot probleem en een kwalijke zaak.

Het belemmerd vooruitgang en vooruitkijken.

Het belemmerd de groei binnen de vereniging.

Het belemmerd onze jeugd om de o zo mooie handbalspel onder de knie te krijgen.

Misschien dat Geesteren de handen in één kan slaan en sporthalruimte bij kan creëren.

 

Felicitaties gaan natuurlijk als eerste uit naar de leden en oud leden van de HV Stevo.

Noemenswaardig is dat Rita Steggink bijna 50 jaar lid is van onze vereniging. Dus het grootste deel van het 60 jarig jubileum!

 

Bedanken willen we alle supporters die altijd aanwezig zijn.

Feliciteren willen we Geesteren met onze mooie handbalvereniging

Alle vrijwilligers bedankt

Alle sponsoren bedankt……   vooral onze hoofdsponsoren:

Kruse Groep, Haarhuis auto’s en Hilberink Timmerfabriek voor het gestelde vertrouwen

 

medebestuurders bedankt voor jullie inzet.

Sporthal de Ransuil bedankt voor het goede en gastvrije onderkomen

 

Allen bedankt voor jullie komst en nog een hele fijne avond nog.

 

Rest mij jullie namens het bestuur een zalig kerstfeest en sportief maar vooral gezond 2012 toe te wensen.

Het ga jullie allemaal goed!!

Reacties:

Het is helaas niet meer mogelijk een reactie te plaatsen bij dit artikel.
Er zijn geen reacties

Volg Ons Op Facebook