HANDBALDAMES STEVO 1 WINNEN VAN AVANTI WILSKRACHT

geplaatst op: 20-01-2019

Onze tweede uitwedstrijd van dit jaar werd gespeeld tegen Avanti Wilskracht in Glanerbrug. Voor ons een hele rit, die ondanks te gladheid goed is verlopen. We waren helaas wel iets later op plaats van bestemming dan gewoonlijk. Na snel om te hebben gekleed en een snelle voorbespreking waren we klaar om te beginnen. We begonnen de wedstrijd sterk, veel snelle en goed opgezette aanvallen leidden tot een snelle voorsprong. Helaas liep deze voorsprong daarna snel terug omdat we niet wisten hoe we om moesten gaan met het fysieke spel dat zich vooral aan de cirkel plaatsvond. Hierdoor scoorde Avanti een paar keer goed. Ook stonden ze erg hard en fysiek te verdedigen, wat ons van ons stuk bracht. Wij waren te veel bezig de 1 op 1 actie aan te gaan, wat niet lukte. De rust stand was dan ook 15-14 in het voordeel van Avanti. Na duidelijke afspraken in de rust gingen we vol vertrouwen van start in de 2e helft. Dit keer hadden we een goede oplossing gevonden tegen de sterke cirkel van Avanti, en dwongen we Avanti zelfs tot het maken van aanvallende fouten. Helaas vergaten we te scoren. 4 break-outs werden achter elkaar mis gegooid, en ook nog een aantal andere opgelegde kansen werden gemist. Hierdoor bleef het de hele wedstrijd spannend. Met nog 3 minuten te spelen kwamen we op een voorsprong van 2 punten, en we waren vastberaden dit niet meer uit handen te geven. Dit is ons ook gelukt, wat leidde tot een eindstand van 22-24. Al met al geen goede wedstrijd van onze kant, maar wel een wedstrijd die we samen als team hebben gewonnen. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen RSC op het programma, wat altijd een spannende wedstrijd is. We hopen dan ook weer op alle steun van onze supporters!