KEEPSTER VAN HV STEVO DAMES 1 SCOORDE OOK BIJ OVERWINING TEGEN E&O

geplaatst op: 03-11-2018

Zaterdagavond 3 november stond de thuiswedstrijd tegen E&O dames 2 op het programma. Na het goede spel en de overwinningen van de afgelopen weken, waren we gebrand deze reeks door te zetten en ook deze keer samen goed handbal te laten zien. We wisten, E&O is een ploeg waarbij je alles kunt verwachten, en waarbij je nooit helemaal zeker bent welk team er tegenover je komt te staan. Na een goede voorbespreking, waarbij we onze plannen voor deze wedstrijd duidelijk hadden, kon de strijd wat ons betreft beginnen.

De eerste paar minuten waren voor E&O, zij kwamen op een 2-0 voorsprong. Hier waren we echter zeker niet van ondersteboven. Omdat E&O aanvallend met 7 veldspeelsters speelde, moesten we ons verdedigend even aanpassen om deze minderheid te overbruggen. Dit lukte na de eerste 5 minuten erg goed! Ons middenblok stond erg goed en er werd erg goed samengewerkt in de verdediging. Dit leidde vaak tot mislukte schoten van E&O, waar wij van konden profiteren omdat hun keepster op dat moment uit het doel was.

Onze aanvallen verliepen soepel, we voelden elkaar aan en wisten hoe we moesten lopen om goede druk te zetten. We gingen dan ook met een ruime voorsprong de rust in.

In de tweede helft waren we van plan om gewoon door te gaan met hetzelfde goede spel uit de eerste helft. Het leek echter in eerste instantie of E&O iets beter uit de kleedkamer was gekomen dan wij, ze liepen kort na de rust weer een aantal doelpunten in. Ook kregen wij te maken met iets meer pech. Waar onze keepster in de eerste helft twee doelpunten heeft gemaakt door in het lege doel aan de overkant te gooien, gingen deze ballen in de tweede helft vaker net naast, of tegen de paal. Hier waren we echter ook niet van ondersteboven, we bleven scoren en we verdedigden vooral erg sterk als collectief. Ook onze jeugdspeelsters (Isa Wigger en Maaike Hemmer), konden erg goed in het spel meekomen.

Helaas voor de stand liep E&O aan het eind van de wedstrijd nog een aantal doelpunten in, wat resulteerde in een eindstand van 28-23, een magere afspiegeling van het krachtsverschil in de wedstrijd. Deze overwinning zorgt ervoor dat we boven aan blijven staan in de competitie.

Volgende week zaterdag spelen we een belangrijke wedstrijd tegen D.S.V.D dames 2 in Deurningen, we hopen dat we dan kunnen rekenen op veel support vanuit Geesteren!