Dames 1 pakt belangrijke uitoverwinning op WHC

geplaatst op: 04-02-2012
Afgelopen zaterdag 4 november speelden wij een uitwedstrijd tegen WHC uit Hengevelde. Van te voren een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. WHC, met op dat moment 6 punten, hadden de punten hard nodig om van plek 11 af te komen. Voor ons, op dat moment 9 punten, was het echter ook erg belangrijk om de punten binnen te slepen om aansluiting te houden met de middenmoot.

WHC opende de wedstrijd. Vanaf dat moment hadden wij de wedstrijd redelijk goed in onze handen. We scoorden al snel de gelijkmaker en wisten daarna uit te lopen met enkele doelpunten. Aanvallend wisten we onze kansen goed te benutten. De open dekking van WHC pakte voor ons goed uit. We wisten veel te scoren en profiteerden van het harde spel van WHC. Helaas lieten we verdedigend een aantal steekjes vallen. We stonden niet sterk en WHC wist hier dan ook een aantal keren goed uit te scoren. We gingen de rust in met een voorsprong van 4 doelpunten (11-15).

Na de rust begonnen we in eerste instantie sterk. We liepen iets uit, maar met nog ruim vijf minuten op de klok kwam WHC dichterbij. Wij lieten het verdedigend liggen. WHC profiteerde hiervan en kwamen terug tot twee doelpunten achterstand. Gelukkig wisten we ons nog te herpakken en met nog 35 seconden op de klok wisten we nog twee breakouts goed af te ronden. De eindstand was 27- 32 in ons voordeel.

Volgende week staat de wedstrijd tegen Wijhe op het programma. We spelen deze wedstrijd om 19.30 uur in Geesteren. We hopen ook dan weer op jullie komst.

Tenslotte willen we  Madeleine nog even bedanken voor haar jarenlange inzet in dames 1. We zullen haar dan ook gaan missen, maar zijn erg blij voor haar en Pepijn dat hun tweede kindje op komst is. Zet um op Madeleine!