Dames 1 wint de wedstijd thuis tegen Hacol’90.

geplaatst op: 11-11-2017

Nadat we vorige week een goede wedstrijd hadden gespeeld tegen TVO, wouden we die lijn graag blijven vasthouden tegen onze tegenstander van afgelopen zaterdag, Hacol. De thuiswedstrijd begon echter wat rommelig aan onze kant, onze verdediging zat nog niet goed dicht en we hadden nog geen grip op de cirkel. Wel bleven we in aanvallend opzicht goed handballen, waardoor we Hacol goed konden bijhouden. Na ongeveer 10 minuten spelen, begonnen we ook meer grip te krijgen op de wedstrijd in verdedigend opzicht. De verdediging zat goed dicht en vele afstandsschoten werden eruit gehouden door onze keepster. Ook bleven we aanvallend goed spelen, met veel gevarieerde aanvallen en snel spel. Dit resulteerde in een ruststand van 15-13 in het voordeel van ons.
In de rust hebben we besproken vooral door te gaan met het goede spel dat we in de eerste helft hadden laten zien, en dat we iets zorgvuldiger moesten worden in de eerste en tweede fase van de aanval.
Met dit in onze achterhoofden begonnen we aan de tweede helft. Ook nu zat onze verdediging goed dicht en werden de aanvallen goed uitgespeeld. Helaas werd er nog veel slordig balverlies geleden, mede door de spanning, waardoor we niet verder konden uitlopen van Hacol. Na het eindsignaal stond er echter een mooie 27-25 overwinning op het scorebord waar we allemaal erg trots op waren.
Volgende week spelen we  uit tegen Bentelo Ds2, we hopen dat we ook dan weer kunnen rekenen op de support van onze supporters.